Rekli su o nama:


 

Mama sam devojcice od 8 god koja ide u drugi razred osnovne škole po redovnom programu i medju boljim je djacima u odeljenju. Na tome, a i i na jos mnogo čemu, sam najvise zahvalna stručnom timu ljudi iz "Logo- centra" koji su pomogli mojoj Dini da prevazidje svoje kašnjenje u razvoju i izbori se sa problemom koji nije bio mali i slobodno mogu da kažem u potpunosti stigne svoju uzrast.

 

U Logo centru smo dobili puno ljubavi pozitivne energije, mnogo korisnih saveta - kako od Olje tako i od ostalih devojaka koje su uvek spremne da saslušaju i daju pravi saveta, Posebno moram da pohvalim našu logopedicu Anu, koja je mojoj Dini bila drugarica, a onda i najbolji logoped kojeg smo do tada imali, a verujte promenili smo ih puno. Ana je pre svega dobar čovek, puna je ljubavi koju nesebično deli, strpljiva, odgovorna prepuna želje da pomogne u rešenju problema.
Keren Enisa, Dinina mama

 

 

 

Svako dete jedna je priča za sebe.I sloganom -"nema nazad, nema stoj",bih započeo kazivanje sa par reči o Logocentru sa Bežanijske kose. Upravo su to ključne reči koje su se meni kao roditelju malog Jovana Pavlovića urezale tj. usadile u um pa i u srce dolazeći nedeljno u ovu malu ali izuzetno aktivnu ustanovu.

 

Moje dete ima neki svoj individualni napredak koji najviše zavisi delom od nas roditelja i terapeuta-defektologa sa jedne strane i sa druge strane što je i najviše u njegovom otvaranju prema svim životnim okolnostima. Jovan ima devet godina i ima dijagnozu autizam F84. Sa njegovih nepunihpet godina smo počeli da dolazimo kod defektologa, poštovane Olje Vilimanović.

 

Pre toga smo odlazili na razna mesta i kod mnogih logopeda koji su takođe dobri stručnjaci, ali u ovakvoj specifičnoj situaciji ipak dete bira. Jer ta veza između deteta i učitelja odnos.terapeuta je preduslov dobre saradnje i napretka deteta. Kao roditelji koji se susreću sa nesvakidašnjim situacijama u vaspitanju i radu sa našim sinom veliku podršku smo dobili ovde uLogocentru. Smernice koje omogućavaju savlađivanje i veštinu ophođenja u radu, a sve u cilju pomoći razvijanja sposobnosti deteta sa autizmom, su u nama razvili novi pristup i drugačiji pogled na Jovanovo stanje. To možemo zahvaliti mnogopoštovanoj gospođi Olji koja bukvalno neumorno daje sebe i detetu i roditeljima kao istinski prijatelj i dobroželatelj. Čuvena smernica koju dobih je to opravilnom preusmeravanju pažnje. I probudivši roditeljsku intuiciju meni kao roditelju je to glavni adut u radu i vaspitanju deteta. Jer koliko je važan rad sa detetom toliko je važan i radsa roditeljima od strane defektologa-logopeda. Sam rad u ustanovi ako nije potkrepljen radom u kućnim uslovima i dr.mestima je nedovoljan. U Logocentru ima dosta logopeda-defektologa koji međusobno dobro koordiniraju i deci bivaju dostupni oni koji su za određen tip deteta najpodesniji.

 

Čuda postoje i u najtežim i najbeznadežnijim situacijama, ali čudo treba i nas da prepozna kao dostojne i marljive borce. Imajući nadu u dobro koje dolazi i kome treba težiti, zajedničkim trudom našeg logopeda, a i nas kao roditelja, verujemo u napredak našeg dečaka.
Pavlović Dragan iz Beograda

 

 

Sve pohvale za Logo centar za izuzetnu podršku deci. Moj sin je došao u Logo centar sa minimalnom svesnošću za okolinu. Za godinu i po dana njegov svet se promenio iz korena, a sve zahvaljujući Ani logopedu i ostalima iz Logo centra. Svi su požrtvovani i jako prijatni, kako prema deci, tako i prema nama roditeljima.

 

Zbog svega toga ostajemo verni Logo centru. Sve pohvale!

 

Hvala vam od srca!
Ljiljana Nešković

 

 

"Logo - centar je jedna od retkih ustanova koja radi na pravi način sa decom. Zašto? Zato što kod njih postoji individualni način rada. Ljubav prema deci sa posebnim potrebama, prisutna kod svih terapeuta, je neprocenjiva vrednost koju pružaju toj deci."
Mihailova mama Mira

 

 

 

Lenina mama

 

 

"Pravo mesto za nas. Sa ljudima koji nas slušaju i čuju. Koji razumeju naše potrebe i koji se prilagodjavaju njima. I terapeuti i prijatelji. Svako ko na ovakav način radi sa decom sa problemima, ima veliko srce."
Mama Teodora